Memorabele dag

Woensdag 2 januari is niet alleen een belangrijke dag voor burgemeester Michel Vanderhasselt, het is ook de dag dat er in Ternat een eind komt aan 42 jaar politieke overheersing door één lijst. Jullie lezen hieronder de goede intenties van Michel.

Sinds de fusie was immers de lijst van de burgemeester onafgebroken aan de macht. Sterke figuur Gerard Platteau behaalde met zijn CTL en nadien LVB, meerderheid na meerderheid. De steun die hij van anderen nodig had was minimaal.

Toen Ronald Parijs overnam in 1980 was het niet de makkelijkste opdracht. Zestien jaar bleef hij burgemeester om de laatste twee jaar (2016-2018) Luc Wachtelaer de kans te geven. Deze gaat niet zetelen ondanks een mooie score. Bij zijn afscheid deze week zei hij dat hij toch politiek bezig blijft. Hoe dat zien we dan nog wel. Voor CD&V-Volks is het unieke kans om zich samen met de nieuwe lijst “Voor Ternat” te bewijzen. Na 42 jaar een teken van vernieuwing. We zijn allen benieuwd wat het gaat worden. De nieuwe wind waarover Michel hieronder spreekt kan een gunstige zijn voor Ternat en zijn bewoners. Aan jullie burgers om dit op te volgen. Het hart van het lokale democratisch gebeuren ligt immers niet in de gemeentelijke raadszaal maar berust op jullie gezonde burgerzin.

Belleman

 

Beste inwoners van Ternat, Wambeek en Lombeek,

Een paar dagen geleden mocht ik de eed afleggen, als nieuwe burgemeester, bij Gouverneur De Witte. Er ging heel wat door mijn hoofd op dat unieke moment, want na achttien jaar oppositie is het eindelijk zo ver.
Mijn speciale dank gaat dan ook naar alle inwoners van Ternat, Wambeek en Lombeek voor hun steun en stem. Ook onze CD&V en Volks-ploeg draagt een bijzondere plaats in mijn hart. Als een hechte groep en onbaatzuchtig hebben zij alles gegeven. Ook vandaag blijft deze band bestaan en dat doet deugd.

Langs deze weg wil ik ook  huidig burgemeester Luc Wachtelaer hartelijk danken voor de wijze waarop hij mij introduceerde bij het gemeentepersoneel en bij de overdracht van de dossiers.

In de coalitievorming hebben wij de wil van de burger gevolgd:  Voor Ternat behaalde een mooie score met zeven zetels en CD&V – Volks, negen zetels. De meerderheid is dus ruim.

Het is vroeg om uitspraken te doen, toch heb ik het gevoel dat deze coalitie goed zit. Ik ben bijzonder blij met de jonge nieuwe gezichten in het schepencollege en de gemeenteraad, aangevuld met mensen met ervaring. Deze mix biedt, mijn inziens, de garantie dat de belangen van alle bevolkingsgroepen  goed vertegenwoordigd zijn.
Er is heel wat werk aan de winkel in Ternat. Denken wij maar aan de mobiliteit, de zorg voor het milieu, cultuur, sport, derde leeftijd en zoveel veel meer.

Gelukkig zal ik kunnen rekenen op de deskundigheid van het schepencollege en de gemeenteraad maar zeker ook van het gemeentepersoneel.

Ik wil mij inzetten voor onze gemeente en persoonlijk beschikbaar zijn voor de inwoners van Ternat, Wambeek en Lombeek. Iedereen is bij mij welkom, ongeacht de overtuiging. De windrichting kan ik niet veranderen maar de stand van de zeilen wel.  Met de gemotiveerde nieuwe bewindsploeg zullen wij de goede wind opzoeken want het moet vooruit met Ternat.

Samen met mijn familie wens ik jullie allen een gezond en prachtig 2019.

 

Genegen groeten

Michel Vanderhasselt,
uw nieuwe burgemeester.