Met zo een weer: thuiswerken!

Deze morgen heb ik Minister Peeters van Werk niet gehoord op de radio! Als hij er moet zijn, is hij er niet! Waarschijnlijk zijn toekomstig bureau in de haven van Antwerpen al aan het inrichten. Dat is een voordeel voor Bart op het schoonverdiep, hij zal mogen blijven zitten en heeft al die kosten niet. Misschien enkel een nieuw floeren colleken aan zijn Oostenrijks vestje?

Nochtans was er zeer zware sneeuwval en was het misschien het moment om iedereen op te roepen om thuis te werken? Files voorkomen? Slechts één adres: de Peeters. Oppassen met het adres want hij verhuist van Puurs naar Antwerpen.

Met dergelijk noodweer kan je niet voorzichtig genoeg zijn! Deboosere was er bonk op deze keer! Pieter Timmermans van de werkgevers zal tevreden zijn dat de Peeters zijn klep heeft kunnen houden. Het is immers niet aan de minister om te bepalen wie wanneer kan thuiswerken, de economische impact van dergelijke oproep is immers onvoorspelbaar, aldus deze belangrijke meneer.

Mijn buurman die chauffeur is, had het zekere voor het onzekere genomen en werkte van thuis. Het personeel van de gemeente werkte vandaag integraal thuis. De meeste administratieve zaken kunnen immers online geregeld worden. Behalve het onthaal en het trekken van een nummerke, die kunnen niet opereren van thuis uit.

De groendienst kan eindelijk zijn boompje in de eigen tuin verzorgen en dat lamentabele voetpad voor de deur van Luc uit Wambeek krijgt finaal zijn recht.

Wambeek zal er door deze ingreep anders gaan uitzien, mag ook met de Wammekse feesten in aantocht. Hopelijk leggen ze daar weer niet voor een paar jaar een of andere straat open, zoveel straten zijn er daar ook niet meer ter beschikking. Je zou er op de duur niet door verkozen geraken als schepen.

Waarvoor zo een sneeuwstorm allemaal niet goed is en die Pieter van de werkgevers lopen zagen…

Ge moet het niet gaan zoeken hé! Met dergelijk noodweer neem je best geen risico’s. Hopelijk blijft de luchthaven open?

Belleman