Mia!

Niet Mia van het ABVV, ook niet Mia barones Doornaert en spijtig genoeg ook niet de onsterfelijke hit Mia van wijlen Luc De Vos. Wel MIA van Music Industry Awards, waarvoor dat ook moge staan.

Ik vrees dat het MP Jambon worst kon wezen, welke Mia. In een te klein jasje dat zijn nieuwe madam nochtans elke maand wat groter koopt, nam hij de honneurs waar bij de prijsuitreiking van het muzikantengild. Niet lang echter want onder luid boegeroep, uitgestoten door een champagne drinkende componerende en zingende menigte, verdween hij snel van het opgefokte podium in Paleis 12. Het was niet zijn avond.

Naast hem stond houterige Van Herreweghe die in een onbeleefde bui de minister verwelkomde in het rijtje van de vele zwangere gasten die avond. Du jamais vu een Minister-President die op die manier het podium krijgt. De persoon die altijd zwanger blijft, Zwangere Guy, immens populair en grote kanshebber die avond, vloog faliekant naast de prijzen. Een misschien nog grotere afgang dan Jambon. Die zal zijn afgang immers snel vergeten zijn als hij volgende week op bezoek is in het “gastvrije” Hongarije. Zijn gastheer Viktor Orban zal er persoonlijk op toezien dat er minstens twee lange rijen schoolkinderen staan met Vlaamse vlaggetjes. De Vlaamse canon herademt op zo’n moment. Glorie is ons Vlaams deel. Van waar die glorie uiteindelijk toestroomt is minder van belang. Een portie lekkere goulash en een bijhorend lekker wijntje en laat de boeren maar fluiten. Op naar de volgende grote politiek historische daad en nog groter jasje!

Wat onthouden we vandaag Piet? Piet: “Mia is een vorm van Maria. Maria is een variant van de Griekse naam Mariam, die is afgeleid van de Hebreeuwse naam Mirjam. De betekenis van de naam is onzeker, maar hij wordt vaak in verband gebracht met de Hebreeuwse wortel m-r-r met de betekenis "bitter", waarvan ook het woord mirre is afgeleid.”(Vernoeming.nl)

Vandaar misschien dat deze MIA-Avond bitter smaakte en nooit echt kon rekenen op de nodige zwier? Misschien moet Arno even langs bij Tom van Ixie want hij wist gisterenavond zelfs niet waar de camera stond.

Belleman