Michel kiest

De afspraken binnen de nieuwe Vlaamse regering zorgen voor een zenuwachtige keuze. Toch voor onze burgervader.

Michel had wel de meeste stemmen, net als de lijst CD&V/Volks. Wat dus inhoudt dat hij met zijn 1583 stemmen ook met de nieuwe Vlaamse afspraken burgemeester van Ternat zou zijn. Dat is al een geruststelling… voor hem.

Erger wordt echter de bijhorende keuze van het lint. Niet dat hij door het lint gaat onze burgemeester, maar we bedoelen hier het lint rond de buik. Het mag gedragen worden bij officiële aangelegenheden en onderscheidt belangrijke beleidsmensen van het gewone volk. Soms niet overbodig, er mag nog wat grandeur zijn, eigen aan de functie.

Blijft het een tricolore lint of wordt het zwart/geel? De drager mag kiezen. In Hasselt zagen we zelfs een burgemeester die geen lint meer draagt. Naakt leek de ex-minister die na zijn passage in een F16, die voor een keer in de lucht bleef, toch niet meer dezelfde is. Misschien moet Michel zijn vrouw even meegaan bij Formosa voor de definitieve keuze van het gekleurde lint? Tenslotte moet het toch nog minstens vijf jaar meegaan en deze Ternatse lokale winkel biedt een grote keuze in kleur en dikte.

Belleman