“Midregen”? Neen het wordt Midwinter!

Een nieuwe opstelling waar men even dient af te wachten wat het zou geven, de weergoden die wat stokken in de wielen steken, een verhoogde bewaking wegens terreurdreiging, de toegang nog steeds proberen gratis te houden… Aan uitdagingen geen gebrek voor het ondernemende team van Midwinter.

Toch kan deze editie, alhoewel ze wat later op gang komt, opnieuw heel wat volk verwelkomen. Het begint al met de danspartij voor de senioren in de Ploter: meer dan 250 mensen. Een 100-tal kinderen komen in hetzelfde CC knutselen en bij het begin van de avond vullen nog eens 150 peuters de filmzaal voor  de “ Grote vriendelijke reus”.

Rond 20 u wordt het kantelmoment en het groot podium met gevarieerde muziek, verleidelijke eetstandjes ( we zouden in Loemek niet zijn) en de inmiddels legendarische “champagnetent” doen wat van hen verwacht wordt: 4.500 hongerigen, dorstigen en muziekliefhebbers lokken. Het coördinatieteam van Paul en Geert kunnen hiervoor rekenen op meer dan 250 vrijwilligers van 60 verschillende verenigingen om alles in goede banen te leiden. Als engagement kan dit tellen.

Er komt zeker een volgende editie. Op een plein, in een bos, op een (voetbal)wei ? De voorzitter dient nog even te bekomen van het voorbije weekend vooraleer hij hierover uitsluitsel kan geven.

 

Belleman