Midwinter deelt 6.500 euro uit

Het was druk in de tuin van Web, Midwinter maakte immers zijn belofte waar en deelde gul de beloofde centen uit aan sportclubs die bezig zijn met sport voor andersvaliden.

Niet minder dan 6500 werd uitgedeeld aan vijf verenigingen die alle actief zijn in deze tak van de sportwereld. Naast de opbrengst van de organisatie zelf waren er centen van sponsor Van der Cruys die bij de opening van de nieuwe toonzaal de gasten had gevraagd te willen storten voor dit initiatief in plaats van de klassieke bloemen. Voorzitter Geert Swaelens leidde de eurodans in goede banen.

Akabe, de scouts voor mensen met een beperking, ontvingen een cheque van 950 euro. Basketclub BCAT kreeg 1024 euro voor het rolstoelbasketten. Het was een fiere voorzitter Marc Bogaert die langskwam. De zitvolley van club Kruikenburg mocht huiswaarts met 1340 euro voor deze aparte sport die succes kent.

DAIS, een sportclub waar iedereen volgens zijn mogelijkheden kan sporten zowel recreatief als competitief, kreeg een cheque van 1450 van voorzitter Geert. MPC Sint-Franciscus kreeg als laatste in het rijtje de resterende 1750 euro voor hun uitgebreide sportwerking.

Midwinter kende zijn tiende editie en voorzitter Geert liet duidelijk verstaan dat ze met het nieuw bestuur nog niet van plan zijn om ermee op te houden. De goede doelen kunnen er maar wel bij varen.

Belleman