Musikalo staat te trappelen!

“Awel Tijl, zoek jij iets?” Ik stel de vraag aan Tijl Verhaeghe de dirigent van Musikalo uit Sint-Katharina-Lombeek.

“Ja Belleman en het is nogal dringend, ik zoek mijn dirigeerstokje. Na al die maanden ben ik verdorie vergeten waar ik het na de laatste keer heb gelegd! Ik heb het subito/presto nodig want we moeten repeteren voor ons optreden van 19 maart en zonder dat stokje ben ik reddeloos verloren!”

“Oei dat is al snel” antwoord ik automatisch “en zijn al die instumenten wel degelijk opgeblonken voor dit grote gebeuren na die ellendige vieze russen tijd?” luidt mijn vraag die belangstelling verraadt.

“Daar kun je van op aan als je onze vrouwen en mannen en andere rakkers kent. Die poetsen elke dag hun exstrument en smeren hun amesuur, dat zijn geen gewone! Hou zaterdag 19 maart maar vrij want Musikalo concerteert in De Ploter! Op het gevarieerde programma spetterend solowerk met saxofoons, gekende filmmuziek van Porgy & Bess, jazzy melodieën en The Jacksons.”

“Er is toch ook een echt harmoniewerk voorzien?” vraag ik alsof ik een kenner ben. “Natuurlijk is dat voorzien” antwoordt Tijl nogal korzelig “en wat voor een!”

Allen daarheen: Zaterdag 19 maart – 20u00 De Ploter te Ternat – Reserveren via www.ccdeploter.be Tickets aan € 10, snotneuzen jonger dan 12 jaar kunnen er gratis in.

Op wat wachten jullie nog?

Belleman