Na 16 jaar schepen…

…verdwijnt Jozef Borremans (even?) uit het schepencollege van Ternat. 12 jaar zetelde hij als schepen voor de LVB (Lijst van de Burgemeester), maar toen deze ontbonden werd, koos Jozef voor CD&V waar hij opnieuw vier jaar college uit de brand sleepte.

Senioren, gehandicaptenzorg, burgerzaken en openbare werken zijn allemaal materies die zijn speciale belangstelling wegdragen Zo zit hij al 33 jaar in het bestuur van VZW Kruikenburg die met zijn werking voor mindervaliden onder andere zorgt voor hulpmateriaal.

Als schepen voor burgerzaken trouwde hij 200 koppels. Hier zorgde hij ervoor dat de echtparen door zijn gekende kwinkslagen op hun gemak werden gesteld. Burgerzaken ruilde hij nadien in voor openbare werken, een belangrijke bevoegdheid binnen een openbaar bestuur.

Hij was de man die ter plekke de soms vele klachten van de mensen probeerde op te lossen en de aannemers achter de veren zat. Iets wat niet altijd lukte zoals hij zou willen, maar de zaken op hun beloop laten is niet de ambitie van Jozef.

Jozef was lang hoofdafgevaardigde van de vakbond ACV bij “Carrefour”, nadien “Logistics”. In die hoedanigheid werd zijn engagement en mondigheid nog groter dan ze al was, een eigenschap die hij in de politiek goed kon gebruiken. Toen dit bedrijf uiteindelijk werd gesloten in Ternat kreeg hij volop tijd voor de politiek.

Hij behaalde 4 keer meer dan 1.000 voorkeurstemmen, wat weinigen hem nadoen. Als hij in januari ontslag neemt als schepen keert Gunter Desmet voor CD&V terug in het college voor de laatste twee jaar van dit bestuur.

Jozef blijft gemeenteraadslid en denkt er sterk aan zich in 2024 opnieuw verkiesbaar te stellen. Niet vrijblijvend maar wel om effectief zijn verantwoordelijkheid op te nemen. Dus niet zoals sommigen eenmaal gekozen, beslissen hun ambt niet op te nemen, zo stelt Jozef duidelijk.

Waarschijnlijk gebeurt er bij het weggaan van Jozef Borremans een herverdeling van de bevoegdheden binnen het schepencollege.

Belleman