Niet zonder risico

Foto: Copyright Ternat
 
Bijgaande foto toont de Schepen van Vlaamse zaken van de Vrijstaat Ternat die fier poseert naast de nieuwe borden die aan de invalswegen werden geplaatst. De oude waren versleten, dateerden nog uit de tijd van de Lommen, of verdwenen. Geef toe deze borden zijn niet lelijk en verwelkomen de vermoeide reiziger in de Vlaamse gemeente.
 
Onze Doorluchtige Voorzitter van de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) is echter niet te spreken over het bord dat op zijn (!) terrein werd geplaatst. Dit bord van de Vrijstaat werd geplaatst op onze voornaamste invalsweg van de Republiek waardoor het lijkt dat de Vrijstaat een deel van ons Territorium heeft ingepalmd.
Er zijn al voor minder belangrijke ingrepen oorlogen uitgebroken.
 
Na een jarenlange opstand tegen de Vrijstaat verkregen we 1 juli 1979 onze definitieve onafhankelijkheid met een beschrijving van ons Territorium dat ook bij de Veiligheidsraad werd gedeponeerd. Het authentieke document hangt aan de muur in het eikenhouten bureau van onze grote Roerganger, nog ondertekend door Oe Tant en met een ware zegel van rood kaarsenvet.
Nu wordt dus ons gebied geclaimd door een verkeerd geplaatst bord. Het oogt inderdaad mooi en stoort daar niemand met het is niet conform het internationaal volkenrecht!
 
Onze Voorzitter zal op de volgende werkdag dan ook contact opnemen met de verantwoordelijke Schepen om te zien wat er kan gebeuren op een vreedzame manier. Er is al geweld genoeg in de wereld en daarbij maandag spelen de Belgen.
 
Belleman