Nieuwe (h)app

Het is blijkbaar “in”. Een app op je slimme foon, zo een toepassing die je makkelijk toegang geeft tot informatie die je wat vaker nodig hebt. Wouter Beke presenteerde er deze week nog eentje in verband met gezond eten. Voor de prijs ervan kon je al een peer keer uitbundig gaan eten met de Rode Duvels, maar de politieke voorganger had dit blijkbaar op het dure menu gezet. Ik heb het niet gedaan moeder…het waren zij!

Ronny “Fritkid” van frituur Loemek broedt ook al geruime tijd op zo een (h)app. Hij moet je toelaten gezonde frieten en omkadering te bestellen. Je kan dan zelf berekenen hoe vettig je wil gaan en hoeveel huisbereide gerechten je erbij wil. Het maakt je frituurbezoek verantwoord en gevarieerd en hoeft dus helemaal niet ongezond te zijn. De app die door Beke werd gelanceerd maakt voorlopig nog geen melding van frituur Loemek alhoewel die perfect zou passen in het opzet. Voorlopig.

Het bewijs dat het gaat om gezonde (frituur)voeding is Ronny zijn echtgenote Moira  op basis van wat ze thuis te eten krijgt marathons loopt aan een tempo waar velen jaloers op zijn. Nog een kilometer, nog een frikandel maar wel genoteerd in de (h)app zodat het controleerbaar blijft. Trainen op basis van zelf gemaakte balletjes of huisbereide tartaar, iedereen zal het weldra kunnen. Wel nog even wachten op de (h)app. Hopelijk kost deze ook geen 550.000 euro.

Over apps gesproken, benieuwd hoeveel de app van de gemeente Ternat gaat kosten waar we nu toch al wat op wachten?

Belleman