Nieuwe insecten zorgen voor drukte in Ternat

Bijen, ze dreigen te verdwijnen die nuttige vliegende,bestuivende, zoemende diertjes. Niet echter in Ternat, zo lees ik overal. “Be Local” heet het nieuwe initiatief.

Ik dacht meteen aan een actie voor het behoud van de honingproducenten. Neen het bleek een oproep om lokaal, lees in Ternat, te gaan winkelen. En ik die dacht dat de lokale handelaars op sterven na dood waren door de komst van “het blaadje” in de directe buurt. Niets blijkt minder waar. Het gezegde dat je best een sterke “tegenstander” hebt wil je zelf sterker worden, klopt hier als een bus.

De mogelijke dreiging van grote winkels die je trouwens overal in het land overvloedig vindt, zorgde ervoor dat deze Ternatse handelaars hun eigen kwaliteit en specifieke service gingen benadrukken en zich verenigden om hun imago te gaan versterken bij de Ternatse consument. Van klagend naar uitnodigend uitdagend. Een goed idee dat in de directe toekomst de lokale dynamiek nog kan versterken. Een mooi logo en een mooie naam visualiseren de actie en maken het geheel af.

Vergeet je eigen boodschappentas niet als je lokaal gaat winkelen, dat scheelt wat in plastic. Belleman moet hiervoor ook nog steeds een dikke knoop in zijn zakdoek leggen.

Belleman