Nieuwe sportzaal Kruikenburg

Volleybalclub Sport Kruikenburg Ternat bouwt een nieuwe sportzaal in samenwerking met de gemeente Ternat en het schoolbestuur van De Brug, Sint-Angela en Sint-Jozef.

Sinds het bouwjaar 1973 maakt volleybalclub Kruikenburg na de schooluren gebruik van de sportzaal van het Sint-Jozef-instituut en de   basisschool   De Brug.  Deze sportzaal is ver versleten en vertoont tal van tekortkomingen.  Zij is ook te

klein geworden om tegemoet te komen aan de noden van het sindsdien fors gegroeid aantal spelers en ploegen van de club en het aantal leerlingen van de scholen.

 

Eind 2018 hebben de gemeente, het schoolbestuur en de club een samenwerkingsakkoord gesloten om de bouw van een nieuwe sportzaal mogelijk te maken. De bouwvergunning werd ondertussen door de bestendige deputatie toegekend.

 

De aannemers werden aangeduid. Nog geen twee jaar later kunnen we met de bouw van de nieuwe sportzaal beginnen.

Vóór de nieuwe sporthal komen er 36 parkeerplaatsen in grasdallen. Vanaf de parking wordt een toegangsweg naar de ’t Serclaesstraat aangelegd. Hiervoor wordt een nieuwe brug over de Keurebeek gebouwd.

De huidige sportzaal zal worden afgebroken na ingebruikname van de nieuwe sportzaal. Op die plaats komt een grasveld. Een pad dat ook dienst kan doen als looppiste zal de Dreef met de sportzaal verbinden. Naast dit pad komt een nieuwe fietsenstalling die plaats zal bieden aan 260 fietsen.

BVBA Roels uit Ternat zal de brug aanleggen. Vervolgens zal THV Van De Walle IBC – Van Tornhaut uit Aalter de sportzaal bouwen. Bedoeling is om de sportzaal vanaf het seizoen 21/22 te kunnen gebruiken.

Na ingebruikname van de nieuwe sportzaal zal de huidige sportzaal worden gesloopt, zullen de fietsenstallingen en de looppiste worden aangelegd en zal de parking worden afgewerkt.

Foto’s tonen de nieuwe zaal en de voorzitters Jef Mignon en Erik Wenseleers