Nieuwjaarswensen van Louis

Beste lezers van De Belleman.

Ik vond het gepast dat de man van mijn meest beklijvende gesprek dit jaar, de kans kreeg om jullie zijn wensen voor 2017 te sturen. Aanvaard bij deze ook die van mij voor uzelf en voor iedereen die u dierbaar is.
Johan, Belleman

...

Op het einde van het jaar blikken mensen graag terug op wat voor hen tijdens de afgelopen maanden belangrijk is geweest.

Internationaal waren het de Brexit, de overwinning van Trump en de vluchtelingencrisis die het meest aan bod kwamen. Nationaal gezien was 22 maart jl. met de 2 aanslagen in Brussel en Zaventem, ver uit de meest vernoemde en in het oog springende gebeurtenis.

Die morgen was ik in Zaventem aanwezig toen rond 7u58 de hel losbarstte. Het was maar een klein stukje van één van de splinterbommen dat zich in mijn achterbil boorde. Ik vraag me nog steeds af waarom dit allemaal moest gebeuren?

Gelukkig ben ik kunnen ontsnappen aan erger. Anderen niet en nu, zelfs op het einde van het jaar, zijn er nog mensen die de dans niet hebben kunnen ontspringen en geconfronteerd worden met deze waanzin.

Persoonlijk word ik al een tijdje achtervolgd door pech of ongeluk wat me niet altijd tot de meest aangename mens in de omgeving maakt en waardoor ik me soms afzonder. Ik heb dit jaar mijn deel gehad maar ik ben tenminste nog in leven… Anderen hebben minder geluk gehad en gingen van ons heen.

Met het nieuwe jaar, wens ik iedereen die ik ken en in 2017 hopelijk zal weerzien, niet te veel pech of ongeluk, een goede gezondheid en een "joie de vivre" samen met de mensen die ze graag zien.

Louis Van Gucht.