Nog maar net…

Uit het ei en ze maken al van hun oren daarboven in de toren. Wie dacht dat de geboorte van drie jonge valkjes een heuglijke gebeurtenis zou worden, tarara! Voor eventjes ja. Het geestelijk was nog maar net klaar met het wegvegen van de dons op de vestkraag en het gul ronddelen van de suikerbollen of het zat er al bovenvleugels op!

Te sterk geïnformeerd of gewoon lastige karaktertjes? Wie zal het zeggen.

Het begon al met het feit dat Bpost nog steeds niet de drie nieuwe kiesbrieven had geleverd. Ze hadden alle drie op verschillende nieuwssites bevragingen ingevuld om hun politieke voorkeur uit te vlooien. De bevraging van de Belleman leek hen het eenvoudigste maar de middelste had geopperd dat je er uiteindelijk ook niet wijzer van werd. Van jonge lef gesproken! Daar zaten ze nu op hun politieke honger, ze wisten duidelijk voor wie stemmen maar ze kregen geen brief. Tot daar de burgerplicht.

De jongste vond het erger dat ze geweigerd waren in het nieuw zwembad. Reden geen zwembroek en zelfs het uitgebreide assortiment van op de markt kon niet zorgen voor het gepaste badpak. De veren waren er voor de vriendelijke bediende aan de zwembadkassa te veel aan. Met de beste wil maar dit diende eerst uitgetrokken voorleer men zich kon nat maken. Discriminatie was een nieuw woord voor de jongste. De volledige betekenis ontging hem voorlopig nog maar het klonk toch goed.

Hop naar het gemeentehuis om de zaak aan te klagen. De deur werd er vriendelijk opengehouden door een stijlvolle meneer die leek op een herontwikkelaar en het goed voor had met de ontspanning in Ternat. In de directe of de verre toekomst dat was nog niet zeker. De meneer die duidelijk zijn weg wist in het riante gemeentehuis vertelde dat er geen politieke verantwoordelijke vrij was om de zwembaddiscriminatie aan te klagen. Ze lagen blijkbaar allemaal op hun buik in de verschillende afdelingen op zoek naar wat kleingeld dat al een tijdje ontbrak. Indien er niet snel iets in het laatje kwam zou de verzekering dienen in te springen, geen sinecure. Want wie verzekerd voor wat?

Ontgoocheld over dit eerste onthaal besloten de drie valkjes toch maar niet te gaan zwemmen noch te gaan stemmen. ’s Avonds kregen ze van Phara in haar nieuw programma op tv nog gelijk ook.

Belleman