Nog te vroeg!

In afwachting van eerste resultaten en prognoses toch wat leesvoer.

Het kiezen verliep  vrij vlot. In deelgemeente Ternat misschien het vlotst?

Op de Dahlialaan in Lombeek is bureau 9 later opgestart wegens een computerprobleem, maar tenslotte maakt dit niet zo veel uit. De ambtenaren van de gemeente zorgden voor een snelle oplossing en zijn bezig met hun job.

Mensen die in de lange wachtrij staan, beseffen dat het wat tijd zal nemen. Eenmaal in het bureau gaat het snel, als men tenminste weet voor wie men gaat stemmen…

Dit was een constante in de stemming: nog wat mensen waren onzeker en gevraagd naar hun voorspelling, zijn er heel weinig die zich wagen aan de glazen bol van Madame Blanche.

Vanaf 16u proberen we jullie tendensen te geven maar deze voorspellen geen toekomstige coalitie. Wel kunnen we dan al wat rekensommetjes maken.

25 raadsleden, 13 is een meerderheid. Een verstandige meerderheid is best groter en biedt meer comfort mochten er nadien strubbelingen zijn.

Alles kan beter? Jazeker als mensen mekaar vinden en eerlijk hun beloftes proberen na te komen kan er echt veel in Ternat want je vindt in omliggende gemeenten niet deze dynamiek.

Jeugd op kop maar ouderen die (voorlopig) nog leiden, het moet kunnen in het voordeel van alle Ternattenaren?

Belleman