Nonon zegt Ouioui

Ik had horen vertellen dat hij “binnen” was. Weg die roerstok, verkoop die kookpot en laat me met vrouw en kind bezig zijn. Dat laatste van vrouw en kind klopt maar “binnen”? Als zijn nieuw bestelde deur nog heel wat keren opengaat maakt hij kans...

Kris van restaurant Nonon in Lombeek heeft inderdaad een nieuwe deur besteld en er komt een gans nieuw gebouw rond. Dat gebouw was niet inbegrepen in de prijs van de deur!

Het oude gebouw van 1870, eens nog de melkerij van de abdij van Affligem met geheime gang tot de Bellemolen, wordt afgebroken. Zijn vader René, een geziene Lombeekse figuur, kocht het huis in 1985. Later verbouwde Kris het café-resto tot het inmiddels gekende restaurant Nonon. De voorkant gaat weg, de achterkant wordt behouden, recente keuken inbegrepen. Als alles loopt zoals gepland, gaat de zaak vanaf oktober een jaartje dicht. Niet alleen het restaurant komt er, bovenop komen er ook nog drie wooneenheden.

Stilzitten is aan Kris niet besteed, daarom bereidt hij nu al plannen voor om deze periode culinair/professioneel door te komen. Zo heeft hij al grote regionale events op de agenda, en kookt hij op Tomorrowland. Daarnaast wil hij zich ook toeleggen op homecooking en barbecue. Hiervoor kocht hij een grote Amerikaanse barbecue/smoker die makkelijk transporteerbaar is. Ook komt er een webshop waar men dagelijkse, kwaliteitsvolle gerechten kan bestellen, zelf af te halen of te leveren. Je hoeft geen honger te lijden tijdens de verbouwing van het restaurant.

Belleman verklapt je een klein geheimpje (maar nog niet verder vertellen): misschien komt er een echt pop-up restaurant. Waar? Wij weten meer. Maar we kunnen zwijgen! Echter niet lang…

Belleman