Och arme die mens

Deze keer was het Jo, die we allemaal kennen als Vandeurzen, die door de media over de knie werd gelegd. Nochtans had de Sint nog maar pas bij zijn aanmeren verteld dat er geen stoute kinderen waren dit jaar? Stoute en onrechtvaardige media die heisa maken als ne mens krijgt waar hij wettelijk recht op heeft!

Reden voor de vertoning: de minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin stopt. Volgens sommigen deed hij dat nochtans niet slecht vanuit eikenhouten Limburg. Criticasters verwezen naar onoplosbare wachtrijen voor mensen met een assistentiebudget, ouders die recht hebben op verhoogd kindergeld en jongeren die nood hebben aan psychische hulp.

De kritiek ging over de 136.000 euro die Jo krijgt als oprotpremie en hij neemt vrijwillig ontslag. De minister is het beu en op zijn zestigste gaat hij voor een carrièreswitch (wat een mooi woord er staat enkel een “s” te veel). We zouden beter nadenken vooraleer kritiek te spuien, zelfs een doodbrave man uit Limburg wordt het uiteindelijk zat.

En neen hij gaat niet naar de Nationale Bank! Iemand anders, ook een heel sociaal iemand die recht heeft op veel geld (meer dan een eerste minister), was hem al voor. Trouwens Vandeurzen is een man en ze zoeken vrouwen. In de krant kon je lezen dat Jo nog geen duidelijke job voor ogen heeft. Of wijs genoeg zegt hij het nog niet, die media weten al genoeg.

In Oostende is er nog een meneer aan zet. Bart Tommelein: “Het is van nu tot de verkiezingen van mei toch maar de stoel warm houden als Vlaams minister”. Hij kan dus maar beter meteen burgemeester worden in de koningin van de badsteden. Als burgemeester mag hij wel nog zijn zitje in het parlement behouden. Mevrouw Rutten kan nog een echte specialist zoeken voor de laatste zes maanden minister of moeten we zeggen de “plat warm houden”? Tenslotte moet je geen echte specialist zijn voor een ministerpost, vraag het maar aan West-Vlaamse Sander. Braaf zijn en luisteren naar BDW volstaat.

Ze gaan daar in Oostende verschieten, na 60 jaar nog eens een blauwe geschelpte. Johan, den board, kan nu eindelijk in het Achturenhuis gaan klaverjassen. Houdt hij een stoeltje vrij voor “den John”?

Belleman