Oei, iets gemist?

Het overkomt me zelden, maar deze keer dus wel. Senilitas ordinaris die toeslaat of gewoon mijn soms verregaande nonchalance die regeert? (Die regeert tenminste?)

Blijkbaar zijn er verkiezingen geweest in dit landje?

Dat is wel straf, ik heb daar nergens iets van gelezen, laat staan gehoord of gezien op radio of TV. Nochtans waren er volgens specialisten overal specialisten die specialisten kenden die al jaren waren gespecialiseerd in deze specialisatie van deze blijkbaar nogal speciale verkiezingen. Het is goed dat al deze mensen uit hun wat muf ruikende studeerkamer komen zodat de gewone mens ook nog eens hoort wat hij moet denken over de toestand in België. Misschien komen er zo op termijn ook wel specialisten bij het gewone volk, dat altijd gelijk heeft maar nooit krijgt.

Deze laatsten krijgen hiervoor wel geen vergoeding of onderzoekbeurs maar wel een gegarandeerd pensioen op hun 73ste, als ze zo lang blijven leven.

Ik hoorde nadien alleen nog bescheiden mensen en grote staatslui (nadruk op de laatste lettergreep?) rijp voor een retraite bij de paters trappisten. Bezinning, want na vijf jaar hebben ze begrepen dat de angst die ze hun ontrouw kiespubliek de strot hebben ingeramd, volgens de specialisten weliswaar, uiteindelijk heeft gezegevierd. Van een positief project gesproken.

Maar dus niet met mij! Ik heb het gemist, gewoon gemist… Wel een klein voordeel: de regerende angst is niet aan mij besteed.

Belleman