Olifant is terecht!

De olifant met nummerplaat 35 36 SE 58 is terecht.

Lokale speurneuzen (neen het is niet de Polle!) waren al een kleine twee weken op zoek naar de rechtmatige eigenaar van het dier. Het trompetbeest stond er maar wat verweesd bij aan het oprittencomplex van Ternat. Wat wil je de Afrikaanse (alhoewel was het een Afrikaanse of een Indische?) hitte gewoon en dan hier vriezen en regenen!

Behoedzame chauffeurs rijden er meer op hun hoede, stel je voor dat het dier onverhoeds voor je wagen de straat oversteekt. Of erger nog; dat het fantje eindelijk de roodrijders flitst die van de autosnelweg komen. Je weet maar nooit, alhoewel de slurf van het beproefde beest eerder richting spooroverweg wijst. Misschien wel toezicht op de parkings? Camera’s filmen heel ver de dag van vandaag. We gaan het beest missen, het was een welgekomen afleiding in de dagelijkse file.

Het Pacific Circus, de eigenaar van ons aller Jumbo, sloeg zijn tenten op naast Frituur en Café Transport op de Assesteenweg. Volgens hun eigen briefje “naast Josée De Smedt”. Gratis reclame voor Josée, waarschijnlijk zal ze toch een paar vrijkaarten gekregen hebben in ruil voor het gebruik van haar welluidende naam? Iedereen weet haar nu onderhand wonen.

Pacific is een groot circus afkomstig uit Parijs. Gedurende een twee uur durende voorstelling kan je genieten van acrobaten, koorddansers, jongleurs, acrobatische clowns en ‘Het rad van de dood’. Het is het grootste circus in Vlaanderen zonder exotische dieren en met een capaciteit tot 2000 personen. Wat 11 bioscoopzalen maar net aankunnen, slokt deze grote tent in één moeite binnen. Bepaalde leden van de gemeenteraad zullen tevreden zijn dat er geen ‘wilde’ dieren worden opgevoerd, we gaan ze reserveren voor de volgende jaarmarkt.

De laatste voorstellingen vinden nog plaats op vrijdag 9 maart om 17u30 en op zaterdag 10 maart om 15 u. Ga dat zien! Voor de beesten is het nog even wachten tot in oktober.

Prijzen vanaf 10 euro voor kinderen en 20 euro voor volwassenen. Er is geen reductie voorzien voor mensen met een inwonerskaart.

Belleman