Ondergrondse afvalcontainer biedt oplossing!

Het centrum van Sint-Katherina-Lombeek  kreeg als eerste een ondergrondse container voor restafval. Iedere burger van Ternat kan voortaan op elk ogenblik hier met zijn restafval terecht.

Het is ook een oplossing voor handelaars en horeca. Privécontainers stonden soms wegens plaatsgebrek op het openbaar domein in het centrum van het dorp. Door deze ondergrondse container krijgt dit probleem voor deze mensen een oplossing zegt schepen van milieu Guido Van Cauwelaert (spagroen+).

Om de afvalcontainer te gebruiken dien je bij de gemeente jetons aan te kopen, je betaalt 3 euro. Vanaf volgende week zijn deze jetons verkrijgbaar aan het onthaal van het gemeentehuis. De hoeveelheid afval die je per jeton kunt invoeren via de schuif van de container, stemt overeen met het volume van een grote rode afvalzak.  Deze nieuwe dienstverlening is een oplossing voor mensen die te weinig ruimte hebben in hun appartement en voor wie ophaling om de twee weken te lang is. Ook om wat vlugger pampers kwijt te raken kan deze container de oplossing zijn.

Op termijn kunnen er ook in andere wijken containers komen. Voor de eerste container werd Lombeek gekozen omdat het de meest centrale plaats van de gemeente is.

Belleman