Onkruid en surrealisme

Ja maar wacht ne keer Wim… ik mag het hier kopen maar eigenlijk mag ik het niet gebruiken?

Ja jongen ik weet het, het is moeilijk (zeker voor jou zie ik hem denken?) maar voorlopig is dat de wet in ons land. Ik mag het jou verkopen maar jij mag het niet gebruiken. Dus ik kan een brood kopen (dat is gezonder) en ik mag er niet van eten. Je ligt naast een schoon meisken (of ne schone jongen) en je moet je houden aan de belofte van kuisheid. Amai mensen wat is hier aan de hand?

Waar zijn we denken jullie?  We staan op de vloer bij Horta Ternat, wij zeggen nog altijd de Boerenbond en denken aan Albert zaliger, maar dat is geschiedenis.

Surrealistischer dan dit kan toch niet? Het land van Magritte!

Waarover gaat het? Glyfosaat, dat hadden jullie inmiddels door dat ze bij den Horta geen brood verkopen, alhoewel alle gerief om er een te bakken wel te verkrijgen is.

De onkruidverdelger (algemeen bekend onder de naam Round Up) mag dus niet meer gebruikt worden. Ons Joke van de Vlaamse Regering heeft dit op Vlaams niveau beslist. Goed zou je zeggen, weg met dat vergif, alhoewel er op Europees niveau nog flinke discussie is over de  impact van het product. Bij Monsanto, de producent van glyfosaat, kunnen ze niet direct lachen om de mediastorm waarin hun verdelger is beland.

Maar zoals reeds vermeld federaal is de zaak nog niet geregeld. Blauwe kameraad Borsus (MR) ,federaal landbouwminister, wacht nog even op Europa vandaar deze toestand.

“ Ceci n’est pas une pipe”… Alhoewel?

Belleman