Onrust in de Republiek

In de ORO (Onafhankelijke Republiek Overnelle) worden we wat ongerust.

Niet voor onszelf, de Overnellers, wij doen trouw wat we op de buitenlandse televisie van Marc Van Ranst horen. Binnen blijven, eten, drinken en slapen. Volgende week plaatsen we een advertentie om een diëtiste aan te werven. Sommigen beginnen te sporten met Saartje…

De babyboom zal hier opmerkelijk zijn, vrezen de jongeren. Voor alle duidelijkheid Belleman behoort niet meer tot de jongeren, maar dit geheel terzijde, de juiste zijde. Tussendoor een krant voor die met een duur buitenlands abonnement en that’s it! Vlaamse Filmkens en Rode Ridders worden na ontsmetting uitgeleend, onze bib is immers gesloten. “Helga, de wolvin van de SS” is blijven hangen in iemand zijn VHS-recorder. Naar de klo… een gepaste uitdrukking!

Als we horen wat er allemaal gebeurt in ons nabije buitenland, het is om te huilen. Maar hier hoeft dat niet! Mensen doen getrouw wat moet. Onze veiligheidsmensen zijn formeel, het onderdeel liegen hebben ze niet gevolgd bij hun opleiding in kamp Waes, alles loopt zoals het hoort.

We hoorden dat Anderlecht zijn trainingscentrum openstelt. Niet de eerste hopeloze bestuursdaad om uit de ellende te geraken. Misschien moet Coucke wat mee gaan trainen en vooral nadien samen douchen. Dat Oulara van Standard een barbecue organiseerde dit weekend, verbaast ons niet. Wat is nu 250 euro boete voor zo een prof? Verstand is niet aan iedereen gegeven. Sommigen mogen anderen laten opdraaien voor hun gedrag.

Ik ga jullie laten want Steven en Bart bellen me om af te spreken voor hun levering aan huis.

CU all folks!

Belleman

P.S.: Mocht er iemand een disk hebben van de hierboven betreffende film…