Ons groene parkje lokt nu al kinderen

Het groene parkje “The Leaf”, aan de rand van het afgrijselijke bos van Ternat met wilde dieren, bezorgt de kinderen de dag van hun leven.

Scholen uit Ternat, o.a. de gemeentescholen, kregen een lief e-mailtje van Nele Schelfhout, Head of Property Management van (her)ontwikkelaar Redevco. Het jonge volkje dat welkom is tijdens de laatste warme dagen van de maand juni, is dat van de derde graad (vijf en zes). Er is ook sprake van kinderen van de eerste graad secundair.

In het uitnodigend bericht stelt het bedrijf voor om de site in opbouw te komen bezoeken. Het is de bedoeling om zo wat meer uitleg te krijgen over de bouw. Nu bouwvakker een knelpuntberoep is geworden waar nog weinig Vlamingen worden voor gevonden, een edele intentie. Wie weet kiezen na dit bezoek niet heel wat kinderen voor een opleiding in de bouw?

Misschien kan er terloops ook iets verteld worden over de vele winkeltjes die er komen. Dan spreken we nog niet over de andere plannen die voorlopig nog niet gegund zijn.  

Met de wat andere dagen van de laatste lesmaand kan dergelijke leerrijke uitstap een oplossing bieden. Wat de educatieve waarde ervan is, laat ik aan jullie over.

Ik heb er in ieder geval een naam voor. Het is het onderwerp van de rattenvanger van Hamelen.

Belleman