Ook schepen Hilde Van Overstraeten stopt met de actieve politiek

Nog maar net het ene bericht gepubliceerd en het volgende zat al klaar in mijn mailbox. Drukke tijden in 'ontslagland' of liever 'stopland'. De ravage in het Ternatse liberale kamp is intussen niet meer te overzien. Na zoveel jaren trouwe politieke dienst schreef ook Hilde haar persbericht dat jullie hieronder kunnen lezen.
Who's next?

Belleman

"Na bijna meer dan 30 jaar in de actieve politiek vind ik het stillaan tijd om het iets rustiger te gaan doen.
Ik zette mijn eerste stappen in de toenmalige PVV door de vele gesprekken thuis over de politiek met mijn vader Willy. Hij was mijn grote steun en drijfveer om als jongere actief in de politiek te stappen.
Zo ging ik destijds mee op campagne met toenmalig Staatssecretaris Annemie Neyts, het was zij die me in 1991 vroeg om op de lijst te staan voor de Kamer, samen met mijn vader die toen op de lijst van de provincie stond.
Sindsdien heb ik steeds vol enthousiasme en met veel inzet aan bijna elke verkiezing deelgenomen.
In 2000 werd ik dan ook voor zowel de provincie- als de gemeenteraad verkozen.

Dat ik zou stoppen als provincieraadslid eind 2018 is een beslissing die ik reeds twee jaar geleden nam. Mijn plan was om mij voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 een laatste keer voor de volle 200% in te zetten voor onze partij en nadien de fakkel over te dragen aan de jongeren.

Helaas mocht het niet zijn. De vele perikelen en spanningen binnen het huidig Open VLD bestuur van Ternat hebben ervoor gezorgd dat ik niet zal deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. Ik hou niet van machtsspelletjes en ruziën binnen de partij, daarvoor is het leven veel te mooi en veel te kort. Samen met een aantal mensen heb ik gestreden om de liberale waarden in Ternat te kunnen voortzetten op een waardige manier, maar helaas.

Ik kreeg van de kiezer de kans om gedurende de laatste twee legislaturen een gedeeld schepenambt te bekleden met verscheidene bevoegdheden. Als schepen heb ik me ook dagdagelijks ingezet voor de volledige bevolking van Ternat.
Ik zal mijn schepenambt nog tot eind dit jaar vol overgave uitvoeren.

Graag bedank ik alle personeelsleden van de gemeente Ternat voor de fijne samenwerking. Ook mijn kiezers wens ik hierbij te bedanken voor de kansen die ze me gaven.

Als kabinetsmedewerker van Minister Maggie De Block zal ik zeker bij het politieke werk en Open VLD betrokken blijven. Ook het voorzitterschap van de liberale vrouwen in Ternat wil ik graag verderzetten. Van het liberale toneel verdwijnen doe ik niet maar ik kan nu wel meer tijd besteden aan mijn man, familie en vrienden."

Tot zo ver Hilde Van Overstraeten. Misschien moet ons Maggie zich eens naar Ternat reppen?