Open brief(je)

Geachte heer J. Moonens

Beste Joris

 

Deze laatste aanspreking durf ik te gebruiken omdat je recent mijn vriendschapsverzoek aanvaardde op FB, waarvoor dank.

Ik heb lang geaarzeld om het woord tot jou te richten tenslotte ben jij het voorbije jaar toegetreden tot de Olympus van de Bekende Vlamingen. Ik gebruik liever het epitheton BT, Bekende Ternattenaar. Waarschijnlijk had jij voor jezelf deze bekendheid wel in andere omstandigheden voorgesteld dan tijdens deze pandemie die geholpen door reizen en feestvarkentjes hardnekkig zijn ziekelijk ding blijft doen.

Als woordvoerder van het Agentschap Zorg was je de voorbije periode niet van ons scherm weg te branden. Niet dat je hier zelf stond voor te springen, tenslotte ken ik jouw familie uit het landelijke Wambeek, ijdelheid staat hier niet in het familieschild, eerder ernstige bescheidenheid.

Omdat je steeds het station van Ternat als achtergrond koos voor je vele tv-optredens viel mijn euro vrij snel, natuurlijk gekoppeld aan je familienaam ons aller welbekend. De zwier en deskundigheid waarmee je ons soms de meest onheilspellende boodschappen doet verteren is uniek. Er zijn al vele boodschappers de coronarevue gepasseerd maar jij kon op geen enkel moment betrapt worden op een uitschuiver in deze complexe en gevoelige communicatie. Zelfs de anders soms bijtende nieuwsankers waren duidelijk onder de indruk van jouw kunde en mondelinge vaardigheden.

Ik ben er zeker van dat er na deze moeilijke periode voor jou heel wat wegen openliggen, je hebt immers bewezen wat je kan en ik veronderstel dat we nog niet alles hebben gezien wat je in je mars hebt, je bent nog jong, althans in professionele termen.

Ik wens je het allerbeste toe om ons Vlaanderen op het goede gezondheidsspoor te houden en weet dat iedereen die ik ontmoet jouw werk sterk apprecieert. Het moest eens gezegd (of geschreven) ook al gaan er nu in Wambeek wat wangen kleuren…

Hou je taai en zwaai eens naar Ternat als je nog eens voor het station staat, je weet nooit waar het goed kan voor zijn.

Belleman