Open!

“Hierbij garandeer ik jullie allen dat op 1 mei, het feest van de dorstige werkman, onze terrassen in de Onafhankelijke Republiek Overnelle opengaan!” zo besloot de Voorzitter zijn toespraak vanop zijn bordes, hij is de enige met een bordes, tot het toegestroomde plebs. Mochten er nog sossen zijn ze konden het niet beter verwoord hebben, Vande Lanotte uitgezonderd maar die volgde dan ook logopedie voor de H en de G voor hij adviseur / advocaat werd.

Met 46 stonden ze daar op reglementaire afstand van mekaar en met de noodzakelijke vermomming, voor sommigen een werkelijke verbetering. Enkel first lady Angèle was er niet, die was inkopen gaan doen in de naburige Vrijstaat. De golf van wild enthousiasme die de menigte overspoelde bij het aanhoren van de boodschap dat ze hun drankzucht binnenkort ongebreideld konden botvieren, was niet te beschrijven. De menigtes voor de speeches van Wouter Beke konden hier een voorbeeld aan nemen!

Zelfs pachter Petrus gooide zijn klak de lucht in, mochten ze durven ze droegen onze grote Roerganger op de schouders in triomf door de Republiek! Maar ze beseften ook dat dit niet gedaan wordt met zo een doorluchtige President die alle respect verdient. Je draagt de Paus ook niet rond bij een Gay Pride?

Danira, de enige die dit aandurft, trok aan de zoom van het colbertje van onze Grote Leider: “Voorzitter, er zijn toch geen terrassen in ORO?” “Dat is toch een detail Daniraken! Kijk eens hoe gelukkig het volk is! Dat is het enige dat telt, je moet de goede sfeer telkens niet verbrodden!” was het rake antwoord van ons Lichtend Voorbeeld die nog volksmennerij heeft gevolgd bij Benito en Jean-Marie. Geef het volk wat het vraagt, dat weet zelfs Boucheeken!

Onze Voorzitter bekeek glunderend het spektakel daar beneden zijn immens bordes. Wat kunnen we hen de volgende keer beloven, zag ik hem denken, de sloeber!

Belleman