Opgelet de Voorzitter!

We gaan hem meer moeten in ’t oog houden. Hij kijkt te veel naar “Le Trumpeur”.

Onze Voorzitter, ons baken in deze rare tijden, onze slagvaardige democraat! Maar zoals tijdens alle crisissen krijgen deze sterke lijders, excuseer leiders (lijder is voor de bijna herstelde Danira), macht omdat hun bevolking ongerust is. Deze zoekt veilig onderkomen en antwoorden op terechte en ongeruste vragen. Voorzitters proberen die (soms te laat) te leveren, hun marktwaarde stijgt. Wat niet van het grondwater kan gezegd worden.

Het volk? Jazeker! Het gaat hier in de Onafhankelijke Repbliek Overnelle (ORO) toch om 44 woningen en 60 paarden. Een natie! In de Oostkantons waren ze na de oorlog met bijna minder! Splits België nog een beetje verder en alle minister-presidenten zijn KWB-wijkmeesters! We worden (we zijn?) op die manier de sterkste onafhankelijke republiek minuten in het rond!

In de Republiek willen we een sterk centraal beleid! Tenminste als we de laatste poll mogen geloven van Mies van de Laatste Nies. Nicht van onze Voorzitter en zijn belangrijkste bron…

Onze Voorzitter kijkt ook gedreven naar nieuws op kanaal Fox. Niet dat hij alles begrijpt maar de mimiek van Amerikaanse vrouwen met een ‘deux pièces’ en push-ups compenseert veel. Onze eerste ongerustheid werd gestaafd door een bestelling van bruinen zonder zon. De man die het leverde had het ook gebruikt.  Oranje tint en een mislukte zonnebrilblik gaven onze Voorzitter een ander elan. Zijn vrouw dacht dat hij nog wat zattekes was van 1 mei, maar dat durven wij niet zeggen tegen onze slagvaardige. Ook omdat wij hem niet persoonlijk hebben zien afvoeren. De juf van Evaristje daarentegen wel. Ja Bart het was lekkere wijn!

We vergaderen nu, in een lokaal dat lang geen lik verf heeft gezien. Het lijkt wel een cultureel centrum. De Voorzitter is blijgezind en trefzeker. Waarschijnlijk een bijwerking van dat bruinen zonder zon. We houden jullie op de hoogte vanop een veilige afstand! Minstens anderhalve meter! Vraag het maar aan Hadieschuur, de man kan nu pas zijn telefoon opnemen na een ongelukkige tussenkomst bij een discussie tussen onze Voorzitter en Danira.

Belleman