ORO test 100 %!

“Van die 110.000 reizigers zijn er in november amper 154 getest, ofwel 0,14 procent van alle reizigers uit zones waar corona hevig woedt. Dat het percentage zo laag ligt, is logisch want de regering besliste midden oktober om reizigers uit rode zone voor een tijdje niet meer te testen. Uit het vertrouwelijke rapport blijkt nu echter voor het eerst hoeveel Belgen en buitenlanders we daardoor zonder test het land hebben laten binnenkomen: 109.846.”

De Voorzitter van de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) viel van zijn stoel, figuurlijk want hij zit er nog stevig op en het is ook een stevige stoel.

0,14 % getest bij terugkeer uit het buitenland! Dan kunnen ze aan de Onafhankelijke een voorbeeld nemen: 100 % getest. Belleman, zoals steeds een objectief verslaggever, dient er echter wel bij te vertellen dat er de laatste 30 dagen slechts één iemand het buitenland ging opzoeken, onze doorluchtige Voorzitter zelf. Hij stond al een paar keer klaar om te vertrekken maar Angèle wist hem telkens te overtuigen een zelfgebakken koekje te nemen en niet de grens over te steken. Een zondagmorgen werd het hem echt te machtig. Hij stak de grens over, letterlijk en figuurlijk, naar een naburige Vrijstaat, een rode zone!

Wat later werd hij bij zijn terugkeer naar de Republiek betrapt door de twee kleerkasten die hij indertijd nog op kamp Waes had gestuurd. Zij doen nu heel plichtsbewust de controle van de buitenlandse grenzen van ORO. Ze plooiden een klapstoeltje open voor hun Voorzitter en hij kon gaan zitten. Een dikke priem met een spons kwam in zijn (ruime) neusgaten te zitten. Een test aangepast aan de gewichtigheid van de patiënt en de pronte neusgaten. Onze Voorzitter durfde het wat later amper vertellen aan zijn halve trouwboek maar ze had het vanop het enige bordes van de Republiek gezien. Een flinke uitbrander was zijn deel!

De storm ging echter snel liggen toen onze Roerganger zijn buitenlandse buit uit het doosje haalde: vier chocoladekoeken (dubbele!) als ontbijt en vier ORO-gebakjes voor de namiddagkoffie, voorwaar een rijke oorlogsbuit uit de rode zone! Angèle viel in aanbidding voor haar kostwinner omdat die zoveel gevaren had getrotseerd voor al dit lekkers… De legendarische held Achilles was er klein bier tegen!

0,14 % hoe durven ze! ORO: 100 % en met wat lekkers!

Belleman