Oude wijn in oude zakken.

Bij elke normaal denkende mens zakt de broek op de enkels van schaamte maar niet dus...

Wie dacht dat de oude politieke cultuur verdwenen was is er aan voor de moeite.

Het Belgisch systeem en we gaan gul zijn en nemen er het Vlaamse maar meteen bij, zorgt voor zijn mensen.
In de kamer 'iets vergeten te melden' of was het liegen? Maar we drinken ne warme choco ( eens iets anders dan een cola light) en de meerderheid die eerst fulmineert, steunt hun regeringslid. Ondanks de passende tussenkomst van een VLD-fractieleider (De Wael) die in vorm was als was hij pas gekozen in het halfrond. Nadien wordt er eendrachtig gestemd als meerderheid. The show can/must go on.

Een blauwe madam die bekend werd met haar taks, de turteltaks kan naar de Europese Rekenkamer. Als ze zich daar misrekent zal het misschien minder opvallen, de bedragen zijn er wat groter dan in ons landje. En een nul blijft een nul nietwaar?

Ons Fientje dan, bijna vergeten. Een hupse blauwe madam, zij gaat naar het grondwettelijk hof. De helft van deze specialisten wordt immers gestuurd door de partijen, kwestie van de onpartijdigheid te bewaren. Het was diezelfde hupse madam die zich tegenwoordig Rebecca laat noemen, die ontslag diende te nemen omdat er een vermoeden was van gesjoemel met consultancycontracten op haar toenmalig kabinet. Kom een paar jaar niet meer met je hoofdje boven het maaiveld en we zien wel wat we dan voor jou kunnen versieren, moet toen de belofte geweest zijn.

Ah waar de "grote" politiek toch zo klein kan in zijn. Een beter spelletje "mens erger je niet "is er niet in de handel.

Belleman