Overlegcomité

Net zoals bij de omliggende graafschappen, heerlijkheden en koninkrijken houdt onze Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) overlegcomité om de sanitaire toestand te bespreken. Niet dat er hier veel overlegd wordt. Tenslotte beschikt onze Voorzitter nog steeds over twee doorslaande argumenten om gedaan te krijgen wat best is voor het volk.

Opvallend bij het laatste comité was de aanwezigheid van Danira, dat was lang geleden. Zo lang dat de naburige apotheek al eens geïnformeerd had of er nog wel vergaderd werd binnen ORO want zijn Dafalgan omzet was zwaar gedaald. Nu was ze present wat nog niet wil zeggen dat er naar haar zou geluisterd worden, tenslotte is onze republiek een echte democratie: iedereen mag zijn zeg doen en stemmen maar de grote Roerganger beslist.

Gezien de dalende cijfers van de pandemie en de valse schijn van veiligheid kon onze President moeilijk anders dan versoepelingen toestaan. Variant omega zou nog wel passeren maar dat waren zorgen voor later.

Werd beslist:

  1. Wie op een terras zit mag blijven tot 23u30, wie binnen consumeert moet om 22 u de laatste slok binnen kieperen tenzij zijn partner op het terras zit.
  2. Wie eet op een terras, zoals een gebakken balleken of een rijsttaartje van Heidi, dient een servet of keukend(r)ol te gebruiken voor de hygiëne. Eten met de mond dicht is vanzelfsprekend wegens het risico op spatten.
  3. Wie op reis gaat deze zomer dient bij terugkeer naar onze Republiek zijn tanden te poetsen en zijn handen met Dettol te ontsmetten. Kinderen liefst een verse pamper vooraleer onze enclave te betreden.
  4. Wie deze maatregelen niet respecteert wordt verplicht in discussie te gaan met Danira en wie haar kent, weet dat dit geen doetje is! Onze Voorzitter zal hierbij oordelen, zoals steeds onpartijdig.

Danira had ook nog de aanleg van een Finse piste onverwacht op de agenda gezet. Onze grote Leider had echter al beslist in deze en hij vond het ook geen punt voor een overlegcomité. Zijn slaande argumenten waren duidelijk.

Met deze reden bewees hij dat hij een waardig lid is van Gaia: de trappelende voeten van lopers gaan niet samen met de zwemvliezen van de kwakende eendjes en die waren eerst. De tweede reden was eerder culinair: hoe halen de reguliere vissers nog hun naar lucht happende buit binnen als ze daar constant geconfronteerd worden met loslopend volk.

Toch waren het de slaande argumenten van onze doortastende Voorganger die de bovenhand haalden. De apotheker haalde opgelucht adem net als Dafalgan dat het comité via Zoom had gevolgd.

Belleman