PERSBERICHT 2

ZOMERACTIVITEITEN WORDEN HERBEKEKEN IN FUNCTIE VAN CORONA

 

De gemeente Ternat past enkele activiteiten in het uitgebreide zomerprogramma aan in functie van het coronavirus. Zo wordt wandeltheater Circus Ronaldo uitgesteld en krijgt Vive le Tableau een nieuwe invulling. De namiddagfilm Pauline en Paulette wordt afgeschaft. Alle jeugdactiviteiten, de picknick-films en de Drive-In Movie gaan wel nog door zoals gepland.
Door de stijgende coronacijfers besloten verschillende gemeenten uit de streek alle events af te schaffen. Het gemeentebestuur van Ternat wilde echter niet in een blinde paniek schieten en besloot alle geplande zomeractiviteiten met een kritische noot de bekijken.

De evenementen in Ternat werden sowieso al georganiseerd met de veiligheidsmaatregelen in het achterhoofd. Hierdoor kunnen de meeste activiteiten nu nog steeds doorgaan. Wat voorlopig wél van de agenda verdwijnt is Vive le Tableau, het concept waarbij op zondag een speciale tekentafel aan een café werd gezet en de klanten zich tijdens een aperitiefje door een kunstenaar konden laten portretteren. De eerste editie die op zondag 2 augustus gepland stond werd al uitgesteld.
“Hoewel de hele tekentafel best wel corona-veilig is, vinden we dat we als gemeentebestuur de mensen niet kunnen oproepen om allemaal samen op café te gaan.We bekijken wel andere mogelijkheden om een soortgelijk concept met kunstenaars te kunnen lanceren waarbij de tafel bij mensen thuis langs komt, zodat je een familieportret kan bestellen. Maar dit idee zijn we nog aan het uitwerken”, zegt schepen vrije tijd Timo Schoukens.

De picknick-films en de Drive-In Movie toonden eerder al aan dat deze evenementen perfect veilig en in bubbels kan georganiseerd worden. Aan deze activiteiten wordt dus niet geraakt. Ook alle kinderactiviteiten, zoals het MAKIS-kamp en de BuzzieBus (een busje vol spelletjes dat rondrijdt voor een namiddag spelplezier) blijven doorgaan. Alleen de picknick-film Pauline en Paulette wordt afgeschaft. “Deze film was vooral gericht op een ouder publiek, waar dus ook veel risicopersonen bij zitten. Bovendien zou de film binnen doorgaan en dus niet in open lucht. We willen geen risico lopen en omwille van ieders veiligheid besloten we om deze film niet door te laten gaan.”

Wandeltheater Circus Ronaldo wordt uitgesteld naar een later moment in het cultuurseizoen. “We hebben al het mogelijke gedaan om onze inwoners een leuke zomer te bezorgen, maar veiligheid primeert boven alles”, zegt burgemeester Michel Vanderhasselt. “We houden alles nauwgezet in het oog met alle betrokken actoren. Zolang alles veilig kan gebeuren, blijft alles doorgaan. Maar bij het minste risico of bij een forse stijging van het aantal coronabesmettingen herbekijken we de activiteiten.”