Persbericht VT

Als reactie op de politieke toestand ontving ik van Voor Ternat volgend persbericht.

Belleman

VOOR TERNAT NOEMT MAN EN PAARD

Ternat - Voor Ternat heeft via de sociale media moeten vernemen dat er een bestuurswissel op til is. Op een extra gemeenteraad, waarvoor de uitnodiging vandaag vertrok, is een nieuwe bestuursmeerderheid gepland. “Dit getuigt van weinig respect na vijf jaar intensief samenwerken,” zegt huidig schepen Ines Swaelens. 

CD&V en Volks verwijst naar het verschil in visie over ruimtelijke ordening als motivatie voor deze wissel. Op de gemeenteraad van mei kwamen NVA en Open VLD met een voorstel tot bouwpauze. CD&V en Volks stemden mee met de oppositie, terwijl Voor Ternat zich onthield omdat de partij twijfelt over de rechtsgeldigheid van dit punt. Er is geen inhoudelijk overleg geweest. 

Voor Ternat is verrast: “Ruimtelijke ordening is al vijf jaar een bevoegdheid van CD&V, zij hebben de touwtjes in handen. De startnota voor het nieuw ruimtelijk beleid waar iedereen al zo lang op wacht, ligt al meer dan een jaar in de kast. Het is dus bizar dat dit naar voor geschoven wordt als reden van een vertrouwensbreuk. We stellen ons de vraag of er andere motieven spelen?”

 

“Wij kijken met grote nieuwsgierigheid uit naar hoe er zal worden omgegaan met dossiers zoals de heraanleg van de Fossebaan, het kerkplein en masterplan voor Lombeek, de nieuwe school en de vergunning voor de sportstal van burgemeester Vanderhasselt,” besluit Ines Swaelens.