Petrus zoekt…

Deze morgen werd onze Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) plots wakker midden de media-aandacht. Daar ging onze landelijke rust. Twee luxewagens van de commerciële zenders en een wat bescheidener vehikel van de staatsomroep zoals Ben Crabbé nog steeds de VRT blijft noemen.

De mediastrijd voelbaar in onze kleine enclave! Reden voor dit alles was een bericht van Danira die een nieuw idee had ingediend voor een 50-delige TV serie: “Boer zoekt koe”. Toen ze alle programma’s op een rijtje had gezet was dit het enige item dat ontbrak in de strijd om de kijkcijfers. Ze wist dat ze zich diende te haasten want de Verhulstjes filmen ook alles, zelfs zichzelf.

Pachter Petrus, die al vier koeien in zijn ruime stallen lopen heeft, had aan Danira gesignaleerd dat het niet makkelijk was om een goed koebeest te kopen. Vandaar de zet van Danira…

Gevolgd door een zeskoppige cameraploeg en een psycholoog zal pachter Petrus ons gedurende een klein jaar meenemen door de boeiende wereld van de beestenhandel. Stokken komen er niet aan te pas wel lieflijk ogende rasdieren die vertederend naar de camera lonken.

Grote landbouwconcerns hebben al hun gewaardeerde (5.000 euro per seconde) medewerking toegezegd zodat de kijker ook wat eerlijke informatie krijgt over de kracht van tractoren, de juiste samenstelling van wintervoer en het merk van plastic handschoenen die gebruikt worden bij een keizersnede. Iedereen wordt boer na deze ingrijpende reeks of gaat toch minstens één koetje houden al was het maar voor de lieflijke ogen.

Na een uurtje ruziën bij het hek van het erf van Petrus verdwenen de luxewagens van de commercie. De staatszender had het pleit gewonnen en kon vijftig weken op stap met Petrus. Gelukkig is daar nog de meertalige assistent van de pachter anders zouden de vier andere, minder mediageile, dieren tijdens de opnames op hun honger blijven zitten.

Je moet er de komende week eens op letten: de Verhulstjes zullen er beteuterd bij lopen op je scherm! Of kijkt er niemand meer en wachten ze op Petrus?

Belleman