Pfft!

Mijn krant en gazet staan er vandaag vol van! Een sterk kalende, gestoorde vent die denkt dat de wereld aan zijn voeten ligt, behaalt 87 procent van de kiezers en zal zo 30 jaar aan de macht blijven. Leuk voor die mensen. Hij doet het beter dan vredelievende Stalin.

Bij het lezen van het percentage ontsnapte er een “pfft” aan de gevulde lippen (zonder botox!) van onze Doorluchtige Voorzitter van de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) die we niet meer moeten voorstellen aan die ene trouwe lezer.

“Wat een grote eigendunk heeft dat manneken wel!” was zijn reactie naar onze First Lady Angèle die wat verder aan de warmtepompkachel kousen zat te breien zonder naad. “Ik behaalde de laatste keer 47 stemmen van de 48! Wie doet dit na! Zelfs Gerard in de Vrijstaat behaalde nooit deze score!”

Inderdaad 97,9 % behaalde onze Grote Roerganger, bijna iedereen had voor hem gestemd, zelfs Evaristje onze enige leerling van de Onafhankelijke. Hij mocht wel nog niet wegens te jong, maar hij stond hartstochtelijk te zwaaien met een vlaggetje aan het kieslokaal. Onze Voorzitter was ontroerd en ging dan maar samen met hem stemmen.

Danira, de enige mogelijke tegenstem, had de week daarvoor van Angèle een Bongo bon gekregen voor een weekendje jumping in de naburige Vrijstaat. Toen ze maandag terugkeerde stond de uitslag netjes vast…

Belleman