Ploter met groot en eigentijds aanbod

Cultuurcentrum De Ploter stelde deze week in Ternat zijn nieuw cultureel seizoen voor. Het wordt voor elk wat waarbij gekendere namen afwisselen met het wat andere werk. Vanaf 9 juni is de uitgebreide seizoenbrochure ter beschikking, maar je kan natuurlijk al op de site terecht.

Schepen Rutger Belsack was fier de openingsvoorstelling te mogen voorstellen. Het gaat over 18 jongeren geboren in 2000, dus 18 jaar oud, die in de openingsvoorstelling op 22 september vertellen wat het is om jongeren te zijn in het Europa van vandaag. De Ploter werkt hiervoor samen met internationale instellingen en het geheel krijgt ook de steun van de Europese Unie. Het project draagt de naam “Project Occident # 18 in Europe”.

Verder geef ik jullie een lukrake greep van namen. Er is plaats voor comedy, muziek (modern en klassiek, theater, familievoorstellingen, Plotergasten en specials. Bij dit laatste opnieuw Strapatzen tijdens Midzomer Wambeek. Zo komt Marcel Vanthilt langs, Otto-Jan Ham met zijn nieuwe show, Michaël Van Peel, Begijn Le Bleu, Frivole framboos, Stijn Meuris. Maar bijvoorbeeld ook Jan Decleir met het Ensor Strijkensemble.

Tegen het nieuwe seizoen moet de nieuwe Ploterkeuken afgewerkt zijn. Deze werd ingericht in de oude bib. Deze zal heel wat meer mogelijkheden bieden. As vloerbekleding gebruikte men de oude vloer van het sportcentrum Ook rekken werden aangepast en lijken na herwerking door gemeentepersoneel op exclusieve designspullen.

Hoe het nu verder moet met de uitbating van de cafetaria in de Ploter is nog niet uitgemaakt. Vanaf deze zomer blijft deze immers dicht omdat de uitbatende vzw “De Miks” recent de boeken neerlegde na drie jaar werking.

Belleman