Politieke peiling

Net zoals alle belangrijke graafschappen, hertogdommen, vrijstaten en heerlijkheden willen we hier in onze Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) niet achterblijven! We hebben een peiling georganiseerd om de (mogelijke) politieke keuze van onze bevolking (48 mensen!) te kennen.

We hebben hierbij geen wetenschappelijke doorsnede gebruikt maar gewoon iedereen bevraagd. Alle 48! Een inwoner was niet direct geneigd deel te nemen, die ene trouwe lezer weet over wie ik het heb: Danira. Ze was net terug in onze Onafhankelijke waar bijna niemand haar nog herkende, gebronsd al ze was door een teveel aan zuiderse zon.

De peilingdoos, een wijndoos ons gratis ter beschikking gesteld door Dhr. Rogiers (hofleverancier voor de wijn van ORO), werd opgesteld op het bordes voor de ambtswoning van onze Doorluchtige, een plaats die iedereen kent van onze volksvergaderingen. Links van de doos stond Angèle met een nieuwe schort en deegrol, rechts onze Grote Roerganger hem zelve met gekruiste armen en de imposante knevel netjes in de plooi.

De bevolking was wild enthousiast over deze directe democratie. Allen toonden ze breed lachend hun stembiljet voor de Voorzitter aan de Voorzitter. 47 politiek bewuste bewoners waren al de revue gepasseerd alleen Danira Bronzée diende nog te stemmen. Even dacht ze eraan haar eigen naam in te vullen tot onze First Lady even met de deegrol in haar linkerhand klopte en met de ogen rolde. De 48ste stem voor onze President was een feit.

Angèle telde snel de stemmen waarop een luid handgeklap opsteeg uit de menigte die met ingehouden adem en eerbiedig was blijven toekijken. Onze Voorzitter mag gerust zijn, de peiling was overtuigend en zonder foutenmarge. Tijd voor een geuze…

Belleman, live vanuit ORO.