Pommes!

De terre! Aardappelen! Kartoffeln!  Patatten, een basisproduct.

Ik hoorde van een paar bevriende telers dat er wat aardappelen op overschot zijn. Wc-papier te kort en aardappelen te veel! We leven in een bekakte wereld.

Jean van Opwijk belde me of hij me geen plezier kon doen met wat van die vruchten die we nog te danken hebben aan die charels die Zuid-Amerika gaan beschaven zijn. Of was het omgekeerd? In mijn niet te verantwoorden vlaag van achterdocht, mijn vrouw zegt dat ik zo geboren ben, vroeg ik hoeveel die dienden te kosten. “Niks” zei de patattenvriend!  “Niets, wie werkt er nu voor niets?” riposteerde ik bijna gemeend.

“Je geeft me 25 Overnelle euro en ik breng er wat” was zijn onbevreesd antwoord. Zeker van zijn stuk want hij heeft nog maar net een serieus vrachtwagentje gekocht.

“OK, breng er maar voor 25 Overnelle euro!” Weet dat deze munteenheid intussen overal wordt aanvaard. Bij Steven, Herlinde en Heidi weet ik het zeker, het staat trouwens op hun buitendeur. Bij Patrick en Stijn van de Delhaize moet ik het nog eventjes navragen want mijn vrouw ging daar de laatste tijd, kwestie van de risico’s van de vieze russen crisis wat te verdelen.

Toen ik terugkwam van een niet essentiële excursie, ik ging handgel ophalen, was de verrassing immens! Letterlijk! Een 2 à 3.000 kilo aardappelen lagen op een hoop voor de poort.

Ik heb al gebeld naar Marc, Herlinde en Patrick maar ze nemen niet op. En ikzelf eet 1 klein patatje per dag en amper frieten… Je ziet het dan ook aan mijn “lijn”.

Is een lichte curve ook een lijn?

Belleman