Postbode doet (nog) meer

2.911 postbussen zijn inmiddels verdwenen in België. Er blijven er nog 10.009 over voor je brieven naar de Sint.

Veel vergeleken met onze buurlanden. Bij sommige “klanten” zette dit wegnemen van de rode vertrouwde blikken doos soms kwaad bloed. Vooral oudere en minder mobiele mensen vonden dit een probleem en deden hun beklag bij de Post.

Barbara Van Speybroeck, verantwoordelijke communicatie van Bpost, meldt nu dat er eigenlijk een dienst bestaat die dit probleem kan ondervangen maar die te weinig gekend is bij de potentiële gebruikers. “AUB postbode” heet het systeem.

Het volstaat een affiche voor het raam te hangen of een klever op je bus te plakken om bepaalde postdiensten aan huis te laten gebeuren. De postbode doet dan elementaire verrichtingen zoals brieven meenemen, beperkte verrichtingen met de bank van de Post en aangetekende zendingen.

Elementaire service aan huis. Je kan dergelijke affiches verkrijgen op je postkantoor maar de gemeente kan deze ook globaal bestellen en dan verdelen via zijn eigen kanalen.

Een tip voor de gemeente Ternat die voor één keer geen geld kost. Mag ook eens.

Misschien moeten er eerst nog wat postbodes bijkomen want deze mensen lopen zich nu al het hart uit het lijf om hun werk gedaan te krijgen wegens te weinig personeel.

Belleman