Preistoemp met saucissen!

Onze Voorzitter is een dynamisch iemand niet iemand die in rondjes draait zoals de drie koningen zonder geschenken (tenzij voor zichzelf), maar beslissingen durft nemen. Om de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) de gepaste relance te geven na deze crisis ging hij op bijscholing. In het buitenland! Een cursus voor internationale managers die 5.000 knotsen heeft gekost maar het was ook lekker eten. De onkosten van de bar moeten nog apart ingediend.

Danira had bij deze som even de wenkbrauwen gefronst tot ze de Dafalgan voelde in haar handtas en ze de prijs feitelijk redelijk vond.

Omdat onze illustere van transparantie houdt, kwam hij vanop zijn bordes, hij is de enige met een bordes, het plebs vertellen over zijn grootse plannen. De afstandelijke lijvigheid bleef gerespecteerd, we zijn tenslotte niet in de naburige grootsteden.

“Beste klanten, pardon, mensen van de Onafhankelijke! Wij moeten onze local community een nieuwe boost geven! Daarom moeten wij ons relanceplan empoweren zodat de profits opnieuw naar de belangrijkste stakeholders vloeien: you all!” De brancardiers hadden op de eerste rij al een paar inwoners in zwijm afgevoerd. De rest die bleef staan snapte er geen bal van maar enkel The Great bezig zien was voor hen voldoende. Hij deed toch zijn zin.

De Verlichte despoot ging verder: “Deze splendid PowerPoint toont duidelijk hoe we dit voorbeeld van good practice kunnen implementeren! Vraag niet wat ORO kan doen voor jullie, maar vraag je af wat jij voor ORO kunt doen! En voor zijn (bijgeschoolde) Voorzitter!” De lofbetuigingen van het volk bleken onstuitbaar! Bloemen werden naar het bordes gegooid, mensen kwamen over het nieuwe standbeeld wrijven van de Illustere, sommigen met heel veel aandacht voor de legendarische voorkant. Kortom er was opnieuw hoop in deze rare dagen!

Terwijl Simonneke nog probeerde de PowerPoint te starten, hoorde het volk een kleine oproep. Het was Angèle die achter de massa stond in haar nieuwe schort! “De preistoemp en de saucissen staan op tafel, kom je eten!” Deze toon was zo overtuigend dat onze Doorluchtige zich naar zijn keukentafel repte. Sinds hij na zijn tandartsbezoek opnieuw het woord saucissen kan uitspreken is het zijn lievelingseten geworden. Tenslotte hoeft het niet altijd die kaviaar van de bijscholing te zijn!

Belleman