Proficiat Evarist!

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, niet moeilijk als je merkt hoeveel aarde of zand er tegenwoordig op overschot ligt in de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO)!

Onze Voorzitter kondigde vanop zijn bordes, hij is enige met een bordes, aan dat Evarist naar het derde leerjaar mag! Geslaagd met grote zelfvoldoening en tot tevredenheid van zijn vader die nu als enige fulltime kan beschikken over de filmschijf “Ilsa …” en de computer. Voor de kranige juf een opluchting en een uitdaging. Jazeker ook een uitdaging want ze zal deze zomer mogen bijscholen om volgend jaar in het derde leerjaar te kunnen lesgeven, onderschat het niet!

Onze Voorzitter, een democraat pur sang liet zich adviseren door de gestelde lichamen van de Onafhankelijke. Dat democratische is een restantje van de periode dat hij nog bij de sossen was. Lang voor men het geld daar liet opwaaien door de wentelwieken van Italiaanse toestellen

Voor het bordes stonden twee vuilniszakken een rode en een groene. Ze bleken een mens te verpakken van de vakbond. Ook zij hadden hun zeg gehad. Ze stonden voor één keer kort bij mekaar op anderhalve meter. Onze Voorzitter had ook nog aan Mies van de laatste nies gevraagd om een blauwe vuilniszak aan te trekken maar die was naar haar goesting te transparant. Ook zou dit haar reputatie als objectieve reporter niet ten goede komen.

Evarist en zijn mama werden op het bordes in de bloemen gezet. Een mooie bos in de Republiek geleverd door den Bleiregem, kandidaat foernisseur de la koer. Er werd gekust vanop anderhalve meter en men ging rond met het officiële gebak Oro (van de andere foernisseur de la koer). Juist Bart was een kwartiertje te laat met zijn rosé Beppe. Hij komt dan ook uit het verdere buitenland en had in de file gestaan. Iets met werken in de Vrijstaat?

Het was opnieuw een hoogdag voor de Republiek! Het viel ons allen op dat onze slagvaardige Voorzitter ook verbondenheid propageert zelfs met afstandelijke lijvigheid. Heel wat anders dan die chalen van het Witte Huis…

 

Belleman