Propere jongens in Ternat!

3WPlus kreeg van de gemeente de opdracht om tot december eenmaal per week de publieke vuilbakken te ledigen nu gebeurt dit met de 75 bakken elke maandag en vrijdag. Het bestuur voorziet 21.000 euro per half jaar. Het gewone huisvuil hoort hier echter niet in thuis!

De milieudienst merkt dat er veel sluikstort wordt teruggevonden rond de glasbollen. Via camerabewaking werden er zo dit jaar al 40 pv’s opgesteld. De overtreders krijgen een GAS-boete. Door de coronacrisis werd in mei al een kwart meer glas opgehaald.  Intradura en de gemeente Ternat roepen burgers op om te verwittigen bij een volle glasbol. Die wordt dan de volgende werkdag meteen leeggemaakt.De sticker op de glasbol verwijst naar de site van Intradura. Is de glasbol vol, dien je een andere te zoeken of naar het recyclagepark te gaan.

“De vuilbakjes worden dus drie keer in plaats van twee keer per week leeggemaakt. Maar we blijven ook sterk controleren op zwerfvuil. Overtreders riskeren boetes van minstens 135 euro voor sluikstorten aan de glasbollen en kledingcontainers. We roepen onze burgers ook op om zwerfvuil te melden aan de milieudienst en volle glasbollen aan Intradura, zodat we kort op de bal kunnen spelen”, aldus schepen Gunter Desmet.

Belleman