PVDM

Protest Van de Maand, Pest Voor De Meisjes, Partij Van De Macht…?

Onze Illustere Voorzitter van de Onafhankelijke Republiek Overnelle (ORO) was al een ganse morgen aan het tobben over een politieke vernieuwingsoperatie. Niet dat iemand hierom vroeg. Tenslotte leven wij hier in opperste gelukzaligheid annex onwetendheid en loopt bijgevolg alles bestuurlijk als een trein. Wie anders beweert, woont hier niet meer.

Neen, maar nu en dan eens een degelijke facelift, wees gerust alleen in naam, voorkomt veel gezaag en ontevredenheid. Grote leidende (of was het lijdende?) partijen uit het naburige Koninkrijk waren hem hierin voorgegaan. Kijk maar eens met welk succes, sommigen haalden gezwind 10 %.

Een letterwoord had hij al: PVDM! Waar deze letters voor stonden was niet zo belangrijk maar leverde voorlopig toch wat fronswerk op het gerijpte voorhoofd van onze Grote Roerganger. Tot Simonneke haar eureka-moment had:” Waarom niet Partij Van De Mens?” opperde ze.

Onze President, die gewoon is alles zelf uit te vinden ter plekke, zat perplex op zijn lederen troon. Wat een vondst “Van de Mens”, niet “Van De Burger” want dan zou PVDM  veranderen in PVDB en de flyers waren al ontworpen. Daarbij “een mens overstijgt de burger” knalde Simonneke er nog achteraan. Wie kon aan deze historische vondst weerstaan? Een vreugdedansje met de Opperste Leider werd Simonneke haar deel! Wat een emotie, wat een revolutie! Hiermee waren we zeker voor minstens een jaar gerust op het gebied van politieke vernieuwing! Onze burgers, pardon mensen, zouden nogal opkijken!

“Breng die speciale Cuvée van die geuze maar, dit moment verdient het beste!” kletterde onze Voorzitter van de Onafhankelijke, vooraleer hij zijn inwoners zou toespreken vanop zijn bordes. Hij is trouwens de enige met een bordes in onze enclave. Nu weten jullie ook waarom.

Belleman