Republiek Overnelle

Voor wie het niet weet: neem de kaart van Ternat of Google maps. Zoek de wijk Overnelle en je vindt een woonstrook aan de andere kant van de snelweg. Postnummer 1740, ja nog steeds Ternat!

Bereikbaar met wat geduld. Maar daar komt het komende jaar verandering in, dan zal de wijk helemaal niet of zéér moeilijk bereikbaar zijn. Dat betekent ook dat de bewoners, wij dus, zeer moeilijk in Ternat of Lombeek centrum zullen geraken. Ben Brabant komt eindelijk het afrittencomplex waar al zo lang over gesproken wordt, persoonlijk in orde brengen. Met gekleurde botten en een gele helm.

Republiek Overnelle! Tijd voor onze afscheiding van Ternat! Een eigen vlag en bloemenstoet! Het Ternatse Catalonië! Met dit verschil dat de nog te verkiezen president op Overnelle zal blijven en niet in een luxe villa in het buitenland zal resideren en geen vriendje zal worden van meneren uit Antwerpen! Echt zelfbestuur en een aanvraag om lid te worden van de EU, de Guy gaat hiervoor zorgen. In ruil worden we lid van zijn Europese fractie. Misschien moeten we de Ternatse stemcomputers lenen, we kunnen ze wel niet zelf komen halen. Tenzij jullie ze zelf binnenkort opnieuw nodig hebben om ons vroeger landje nog wat zwarter te kleuren. Voor ons is dit probleem van de baan…

Vooral voor de Ternatse handel is het een spijtige zaak want hun omzet zal flink dalen… We dienen immers ons aankoopterrein te verleggen naar de andere kant. Het is eens wat anders zo een brood gaan kopen en geen half uur moeten aanschuiven in het verkeer.

Het betekent ook zeer weinig of geen verkeer voor de deur. Men kan ergens anders maar gelukkig worden met al die leuke wagentjes die op basis van app Waze de buurt komen verkennen. Misschien moeten we eindelijk dat straatfeest organiseren en de straat inpalmen? De straat opnieuw van ons, dat is heeeel lang geleden!

Misschien komen de koelcamions van Michel ons wel noodrantsoenen bezorgen? Voor mij  een volkoren gesneden en boterkoeken op zondag Michel. Aan de warme (b)(r)akker van Lombeek, slager Steven, Ternatse verswinkel en onze lokale AD: misschien kunnen jullie een leveringsdienst organiseren met een smalle bakfiets? Een brede zal niet doorkunnen.

Belleman