Republiek start op!

“De politiek, techniek en tactiek van de Republiek zorgden voor geen piek in de statistiek!” vertelde Miek de communicatiefreak van onze Republiek. Na deze minder geslaagde openingszin diende onze Voorzitter van de Onafhankelijke hem dadelijk van repliek “Kom maar hier met die zever…”

Eenmaal zijn haarspeldje goed stak, besefte onze voorzitter vanop zijn bordes, hij is de enige die er een heeft, dat de pers aanwezig was. Met mondmasker, totaal overbodig!

Onze Voorzitter vertelde dat de start van de scholen op 1 mei een succes was. Evaristje, de enige leerling, was men thuis wel moeten gaan halen want hij was nog You Tube aan het kijken op zijn nieuwe laptop gekregen van het Centraal Bestuur met steun van Danira. Er was sprake van een nieuwe leerling, Connerken, maar die was deze eerste mei in geen velden te bespeuren. Evaristje had hem echter wel al gezien op You Tube iets met een deal of zo. Soms sprak de mogelijk nieuwe leerling wat Engels en Google Translate was op de nieuwe laptop nog niet ingeschakeld.

De statistieken zijn een voorbeeld voor de buurlanden, vrijstaat Ternat inbegrepen. Eén enkele tijdelijke besmetting (het ging om de Hollander die was verloren gereden) en geen ziekenhuisopnames noch overlijdens.

Het is dus logisch, aldus onze eloquente Voorzitter, dat alle winkels maandag openen. Applaus en gejoel was zijn deel. Zelfs Danira kon haar lippen, alhoewel nog wat gezwollen, weer van mekaar krijgen. Onze Voorzitter zag de scribenten naar hun dure telefoon grijpen. “Niet nodig mensen, straks krijgen jullie van onze juf een uitgetikte perstekst die jullie kunnen kopiëren”.” Daar kon Miek de communicatiefreak nog wat van leren: een perstekst!

De verrassing was compleet toen onze illustere Voorzitter meedeelde dat Overnelle Rock dit jaar wel zou plaatsvinden. Hadieschuur, de artiestennaam van de organisator, had het fiat gekregen van onze Voorzitter. In ruil ontving hij 10 Vipplaatsen en een bak Girardingeuze! Iedere rockfan kreeg 2.25 m², het festivalterrein diende zo 112.5 m² groot te zijn zonder podium, dat was 180 m². Onze Voorzitter had nog net op tijd gezien dat een ongehoorzame persman toch zijn GSM wou nemen, zijn gekend argument werkte efficiënt.

Danira zei na afloop aan de Voorzitter dat deze cijfers nogal logisch waren. De Republiek heeft immers geen kliniek, geen WZC en geen winkels. Het principe van de social distancing was voor haar een gezondheidsvoordeel want het argument miste zijn doel. Hadieschuur is herstellende, hij stond de discussie in de weg.

 

Belleman