Republiek werft aan

Wie niet blind is, ziet dat er werken aan de gang zijn. Neen nog geen fietspaden aan de Fossebaan maar ingrijpende werken aan  het oprittencomplex. Ook de naburige, onafhankelijke republiek Overnelle deelt hier in de klappen.

Op de voornaamste straat van deze sterke republiek werd immers een grote werf geïnstalleerd. Alle grond weggevoerd in onze buurgemeente, wordt hier ‘verwerkt en gesaneerd’. Dit maakt dat er vrachtwagens en beesten op rubberen zolen de belangrijkste verkeersader van onze republiek overspoelen. Overspoelen is hier veel gezegd want spoelen doet hier niet veel uit, de modder kladderadatscht op de wagens, voetgangers en fietsers lijken uit de loopgraven te komen.

De aannemer probeert voor zijn avondgebed de rijbaan een beetje proper te krijgen maar het blijft een onbegonnen Sisyphuswerk: een kwartier na het rijzen van de zon is de straat opnieuw een modderbaan. Ik hoor daar al een wat slimmere lezer, die zijn er ook, zeggen: de modder ligt ook op de steenweg niet alleen op de hoofdverkeersader van de republiek Overnelle.

Belleman is niet blind en weet dit. Onthoud echter dat Ternat de toelating gaf voor deze werken, niet de republiek! Erger nog! Dit Ternat gaf ook  de toelating om in de onafhankelijke republiek de grondwerf op te richten! Nog nooit van grenzen gehoord die dienen gerespecteerd, we zijn geen lid van Schengen! Het zou hetzelfde zijn mochten de bestuurders van de republiek in de Ternatse Ploter de subsidies komen wegsaneren. Dan zou het kot te klein zijn! Ieder zijn bevoegdheden op zijn terrein!

Om de straat toch wat toonbaar te houden werft de onafhankelijke republiek straffe straatpoetsers aan die bereid zijn ’s nachts te werken, overdag is er de borstelmachine. Deze poetsers kunnen overdag ingeschakeld worden om bij carwash Isocom de wagens van de bewoners van de onafhankelijke republiek proper te houden. Op kosten van de aannemer en Ternat, dat spreekt vanzelf…!

Als die van Ternat braaf zijn, mogen ze ook eens aanschuiven voor het zeemvel. Maar zij hebben geen reden om te klagen, hun bestuur gaf immers de toelating!

Belleman