Rock Ternat 23

Sinds de heropstart vorige editie werkt Rock Ternat (opnieuw) samen met het MPC Sint-Franciscus in Roosdaal. Dit jaar stonden de mensen van de dagbesteding De

Ketelberg in voor de kleurrijke vlaggenlijn die zowel op het terrein als aan de festivalingang te bewonderen was. Afgelopen zomer werd de zorgboerderij van het MPC grotendeels verwoest door een zware brand. De boerderij is een belangrijke plek in de vrijetijdsbesteding van de gasten van het centrum, de scholengroep en Zonnelied.

‘Rock Ternat wilde dan ook graag iets terug doen voor die bijzondere vrijwilligers’, zegt voorzitter Lotte Van Gestel.

“En, eigenlijk had Rock Ternat een duurzame oplossing nodig voor het afvalprobleem… Zo werd het idee ‘eco-bekers voor het goede doel’ geboren. Sinds deze festivaleditie betaal je 1 euro statiegeld voor je herbruikbare beker om de grote afvalberg op het einde van een festival dag te voorkomen. Maar, niet iedereen wil die 1 euro terug inruilen. Daarom stonden er bij het verlaten van het afvalterrein grote verzamelbakken. Elke festivalganger die zijn beker daarin gooide, schonk zo 1 euro aan de zorgboerderij.

We hebben de bekers zorgvuldig geteld en kunnen een bedrag van 1687 euro overmaken aan het MPC Sint Franciscus. Zo geven we hun een duwtje in de rug te geven bij de heropbouw van de boerderij.

Ook de Ternatse jeugdverenigingen (Chiro Lombeek jongens en meisjes, Scouts De Geuzen Ternat en KLJ Wambeek) krijgen in ruil voor hun medewerking aan het festival, een bedrag om de kas te spijzen.

Rocklub: een netwerk van en voor ondernemers in de regio, met een hart voor Rock Ternat, kwam ook voor de tweede maal samen. Bestaande partners kunnen zo een nieuw contact introduceren: een nieuwe schakel in ons netwerk” aldus de voorzitter.

Noteer alvast vrijdag 25 augustus en zaterdag 26 augustus in de agenda want dan vindt de volgende editie plaats van Rock Ternat.