Rood!

Het is geen oproep om jullie kiesgedrag aan te passen… Maar Belleman heeft deze morgen voor het rode verkeerslicht gestaan op de onze voornaamste avenue die toegang geeft tot de Vrijstaat Ternat.

Ik voelde me belangrijk, ons grondgebied ontsloten door verkeerslichten met drie kleuren want naast rood is er ook nog oranje, de kleur van de naburige burgervader en groen, de vermeende kleur van het verkoopparkje zonder cinema hogerop.

Die ene (kritische) trouwe lezer zit al te zuchten: natuurlijk staan daar lichten het is daar één grote kerstboom geworden aan het oprittencomplex en dan zwijgen we nog over het afrittencomplex!

Ik moet zeggen, het ging vlot eenmaal ik op de grote weg richting lokale winkels reed. Wat zeg ik , ik zweefde over het nieuwe asfalt en de resten van het nachtelijk feestje waren allemaal opgeruimd. Je kan voorsorteren op de ruime rijbaan, je hoeft dus niet meer door het rood te rijden in de toekomst. Iedereen krijgt zijn tijd en zijn plaats. Vrachtwagens hoeven geen verkeerslichten meer te rammen bij het opdraaien. Er zijn oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers en de bushaltes werden mooi naast de rijbaan geïntegreerd in het geheel.

Als het goed is mag het ook gezegd. Na een jaar werken, stof vreten en modder glijden zal het resultaat de Vrijstaat beneden worden: een moderne infrastructuur … die misschien nog wat meer verkeer zal lokken?

Eén kleine bedenking de fiets-/voetpaden verderop richting overweg steken nu schril af tegen de nieuwe weginfrastructuur. Zo stopt het fietspad nog steeds plots voorbij de Processiestraat richting spoorweg, een rode strook benadrukt dit euvel nog wat meer. Maar ja zal men antwoorden: er is geen plaats om een veilig pad aan te leggen, dus is het behelpen en vooral voorzichtig zijn op die plaats.

Belleman