Sandra van LVB naar CD&V, start van de leegloop?

Een gunstige wind, eigen aan het huidige Ternats klimaat, vertelde ons dat Sandra De Nil, tot hiertoe lid van het vast bureau van het OCMW voor de LVB, bij de volgende verkiezing de overstap maakt naar CD&V.

De afspraken zijn principieel rond, zelfs de plaats zou gekend zijn, maar die houden we nog even voor onszelf om afspraken niet in de weg te lopen. Voor CD&V kan deze jonge kandidate een meerwaarde betekenen. Tenslotte lopen de vrouwelijke kandidates niet zo (sorry voor het woord dames) dik in Ternat. Sandra behaalde de vorige keer op de LVB-lijst 505 stemmen vanop een tiende plaats.

Wij weten dat Sandra binnen het OCMW een groot engagement toonde. Alhoewel een echte ondernemersvrouw, toonde ze vaak dat ze het hart op de juiste plaats heeft en bekommerd is om de mensen die onze steun en hulp verdienen. We hadden ze eigenlijk eerst verwacht op de lijst van de burger (High Five) van burgemeester Luc. Wat we wel vermoedden en bevestigd werd door Sandra is dat ze zich nooit echt gewaardeerd voelde voor haar inzet binnen de LVB. Om het letterlijk met haar woorden te zeggen: “Het waren steeds de oude krokodillen die alles beslisten en opeisten”. Toen de vraag van CD&V kwam heeft ze niet echt lang moeten nadenken omdat ze aanvoelt dat dit anders kan binnen deze partij.

Sandra kan een belangrijke (vrouwelijke) kandidaat worden met een profiel ondernemer/ sociaal geëngageerd en al gepaste ervaring op de Ternatse politieke bühne.

Voor de curieuze mosterdpotten (zie vorig artikeltje): dit is niet de verwachte primeur, die komt nog later op de dag. Geduld is een mooie deugd...

 

Belleman