Santé!

Een courant woord dat we zeggen als we het glas heffen op elkaars gezondheid. We menen dat dan, al kan dat glaasje te veel ons soms zelfs wat minder gezond maken…

Wie ziek(jes) wordt in onze contreien vindt snel zijn weg naar dokter en indien nodig eventueel ziekenhuis. Voor 1,3 miljard mensen op deze wereld is dit echter geen vanzelfsprekendheid, zij hebben geen toegang tot elementaire gezondheidszorg. We staan er niet bij stil wat dit betekent voor zovelen op deze aardkloot en welke verregaande gevolgen dit gebrek aan elementaire zorg inhoudt.

De actie 11-11-11 vraagt daarom dit jaar onze aandacht voor dit probleem onder de toepasselijke actienaam “Santé”. Op de site www.11.be/sante kan je steun betuigen door de petitie te ondertekenen. Financiële steun kan je kwijt via het nummer BE30 0000 0000 11 11, vanaf 40 euro trouwens fiscaal in te brengen.

In Ternat zijn er twee actiedagen voor 11-11-11 gepland. Een aantal vrijwilligers gaat zaterdag 5 november op stap in Wambeek. Zij verkopen bloemetjes (cyclamen) deur aan deur. Wie aan de actie nog wenst mee te werken, komt gewoon die bewuste dag om 10 u. naar de parking aan de kerk van Wambeek. Van hieruit wordt dan samen vertrokken doorheen de straten van Wambeek. Aansluitend is er voor de medewerkers een bord lekkere soep voorzien.

Vrijdag 11 november is er opnieuw het etentje in de Katharinakring. Tussen 11u30 en 15.00 u kan je er terecht voor zuiders varkenshaasje met ratatouille of spaghetti (gewoon of vegetarisch). Wil je hier meewerken dan geef je best een seintje via hildededyn@icloud.be.

Belleman (met koksmuts)