Scholeken

Morgen is het opnieuw van dattum: tienduizenden snotneuzen groot en klein die hun boekentas, laptop of Barbie rugzakje over hun schouder zwieren om hun vrienden (oude en nieuwe) te gaan opzoeken op een netjes geveegde speelplaats. De broodjeszaken in de omgeving hebben hun voorraden aangevuld, de klaar-overs hebben een nieuw hesje.

Je gaat het merken in de centra dat het drukker wordt, alhoewel Ternat al niet veel drukker meer aankan?

Alert zijn en respect voor elke weggebruiker (zwak of sterk) zal al onze aandacht vragen om dit nieuwe schoolavontuur heelhuids door te komen.

Een sociale leefwereld die opnieuw geactiveerd wordt, een leeromgeving die ieder van hen verder moet brengen op het zelfgekozen pad.Meester en juf, meneer en mevrouw kijken ook nieuwsgierig uit naar het nieuwe grut dat voor hun curieuze neus komt te zitten in de klas. Hoofden worden geteld, aan instroom geen gebrek.

Het tekort zal zich eerder situeren voor het (digitale) bord. Is er iemand voor wiskunde, Frans of bio? Hopelijk wel, directies dienen creatief te zijn, anderen hebben wat geluk en weten alle opdrachten in te vullen wat kinderen en ouders geruststelt.

Belleman wenst allen in dit gebeuren een fijne start en aan de ouders een goede planning en veel pedagogisch geduld om hun belangrijke taak opnieuw een volledig schooljaar vol te houden. Troost is onderweg: de volgende grote vakantie zal slechts zes weken duren...?

Schoolman